AQUAREL BLUE MIC MIC

Sauna uscată

Sauna uscată

Induce o stare de calm deoarece influențează în mod direct sistemul nervos. Are efect pozitiv asupra pielii datorită detoxifierii ce are loc pe parcursul timpului petrecut în saună și asupra altor stări fizice și psihice.

Sauna, așa cum o cunoaștem noi în prezent, a pornit de la finlandezi. Aceștia aveau sauna în aproprierea casei și pe timpul iernii și o încălzeau pentru câteva ore cu un foc de lemne. După ce se disipa mare parte din fumul creat, petreceau timp la temperaturi între 70 – 90 grade Celsius.

După saună foloseau zăpada pentru a spăla transpirația și acest proces era repetat de câteva ori.

Această metodă, în timp, a devenit o terapie pentru sănătatea inimii, detoxifierea și reducerea tensiunii arteriale. Din acest motiv, în prezent, se recomandă dușul rece înainte și după folosirea saunei.

Sauna finlandeză este recunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi tipuri de saună. Caracteristica principală a acestui timp de saună este umiditatea scăzută și aerul cald, care se bazează pe un sistem profesional de ventilație. Mai mult de atât, sauna finlandeză înregistrează multiple beneficii fizice, cum ar fi: îmbunătățirea circulației sanguine și a pielii, accelerarea metabolismului, îndepărtarea toxinelor din corp și tonusarea grupelor musculare.

Recomandări:

-Efectuarea unor ședințe de 5-10 minute în interiorul saunei, urmate de răcorirea corpului prin utilizarea dușului emoțional / bazinului cu apă rece / găleții cu gheață. Între ședințe sunt recomandate pauzele.

Precauții:

Se impune precauție la utilizarea saunei în cazul copiilor sub 14 ani și al adulților peste 60 de ani!

În cazul în care vă știți cu boli sau antecedente medicale, care prin utilizarea saunei ar putea să vă afecteze sănătatea, consultați medicul sau terapeutul dumneavoastră pentru stabilirea unui program personalizat.

Recomandare generală pentru ședințele în saună:

Utilizarea dușului înainte de intrarea în cabină este obligatorie.

Utilizarea prosopului pentru șederea în saună. Poziționați prosopul pe suprafața pe care urmează să vă așezați.

Precauții generale:

  • Mențineți un nivel ridicat de hidratare.
  • Efectuați ședințe de saună sau înot într-un interval de timp corespunzător pentru nivelul dumneavoastră de performanță.
  • În cazul în care prezentați orice fel de simptome neobișnuite, vă rugăm să anunțați în cel mai scurt timp personalul centrului SPA.

MAI MULT…

ZIUA MONDIALĂ A FIZIOTERAPIEI

FAMILY WEEKEND

Viva L`Italia

Bazine

Găleata cu apă rece

Duș emoțional