Caracteristica principală a acestui tip de saună este umiditatea scăzută și aerul cald care se bazează pe un sistem profesional de ventilație.
Îmbunătățirea circulației sanguine, scăderea în greutate, detoxifierea sunt principalele beneficii ale saunei umede.
Lumina infraroșie este esențială pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, fiind recunoscută ca un supliment sau înlocuitor al razelor solare.
Bazinul de înot semiolimpic este recunoscut pentru cea mai comună întrebuințare și activitate a sa care este înotul. Acest tip de activitate vine cu o multitudine de beneficii. Printre beneficiile fizice, înotul este caracterizat ca fiind un excelent antrenament cardiovascular datorită gradului mare de solicitare asupra acestor organe. Are efecte benefice asupra musculaturii, ajută tonifierea musculaturii, datorită faptului că sunt utilizate majoritatea grupelor musculare. Mai mult de atât, înotul îmbunătățește forța și rezistența musculaturii, corectează postura și sporește flexibilitatea.
Jacuzzi are un puternic impact pozitiv asupra relaxării organismului și eliminării stresului. Are efecte terapeutice, fiind recunoscut ca un real succes în tratarea durerilor musculare, articulare și durerilor sistemului osos. Masajul oferit prin intermediul apei din interiorul jacuzzi-ului este unul delicat în contact cu corpul, însă efectele acestuia sunt extrem de puternice asupra gradului de relaxare oferit. Mai mult de atât, jacuzzi-ul ajuta la eliminarea presiunilor resimțite în picioare, ceafă și spate.
Bazinul pentru copii este prevăzut pentru oferirea unui cadru sigur și distractiv recomandat exclusiv copiilor. Printre beneficiile fizice, activitățile în acest bazin îmbunătățesc circulația sanguină și ajută la dezvoltarea copiilor. Mai mult de atât, activitățile în acest tip de bazin sunt utile pentru îmbunătățirea calităților sociale ale copilului dumneavoastră, fiind un cadru sigur și confortabil în care copilul dumneavoastră interacționează cu alți copii.
Bazinul cu apă rece este un bazin utilizat pentru proceduri de răcire a corpului și relaxare. Acest tip de bazin utilizează în general după efectuarea ședințelor în interiorul saunelor. Bazinul cu apă rece are efecte multiple asupra organismului nostru, cum ar fi îmbunătățirea circulației, îngrijirea pielii și detensionarea musculaturii.
Absolventa a secției de Kinetoterapie în cadrul FEFS – UBB, masterandă, desfășoară ședințe de hidrokinetoterapie – programe de recuperare medicală în apă personalizate atât pentru adulți cât și pentru copii, actualmente se specializează pe Baby Swim.
Fost sportiv de performanță și absolvent al Facultății de Educație fizică și sport, cunoscând rigorile unui antrenament sportiv intensiv dar și beneficiile pe care le poate aduce înotul in ce privește dezvoltarea fizica armonioasă a copiilor, cu o vastă experiență în activitate, desfășoară cursuri de înot pentru toate categoriile de vârstă și toate nivelele: începători, intermediari, avansați.
Absolventa a Facultății de Educație fizică și Sport, cu experiență notabilă în organizarea de activități acvatice, desfășoară cursuri de înot pentru bebeluși – Baby Swim, activități sportive de grup în apă Aqua Gym, antrenament intensiv individualizat in apa cu efect de remodelare corporala – Aqua Fit, exerciții de întreținere în apa pentru viitoare mămici – Aqua Mama Training.
TEMPORAR INDISPONIBIL!
Terapeut, trainer în masaj și terapii complementare. Specialist în drenaj limfatic manual. Pasionată de remodelare facială și corporală prin drenaj. A făcut practica la Bistrița încă din perioada formării în 2014, într-un centru SPA, apoi a continuat în saloane specializate și în numeroase tabere de detoxifiere, dedicându-și aproximativ 10.000 ore masajului. Participantă la diferite competiții de masaj în 2021 a obținut locul 4 în cadrul International Massage Championship, la categoria Wellness & Spa.
Pasionată de medicina germanică, de-a lungul timpului a făcut parte la numeroase vindecări, unele chiar spontane. Este deschisă în a oferi serviciile ei acolo unde este nevoie și se solicită. Drenajul limfatic manual este din perspectiva personală cel mai sănătos masaj anticelulitic dar în același timp stilul favorit de masaj, mai ales din prisma numeroaselor beneficii pentru sănătatea corpului uman. Recomandă schimbarea mentalității și introducerea masajului ca obicei săptămânal pentru buna funcționare a organismului!
Iubire și recunoștință!
Paul Muste este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, specializarea balneofiziokinetoterapie. Paul consideră masajul ca fiind cea mai bună modalitate de a scăpa de stres și de a ne reîncărca cu energie pozitivă. Își iubește meseria, o face cu pasiune și dăruire și își îmbunătățește permanent competențele, prin studiu individual și participând la diverse cursuri, de exemplu: Ameliorarea Durerilor Musculare, Fasciq.
Baby Swim
Până în jurul vârstei de 6 luni majoritatea bebelușilor păstrează “reflexul de scufundare” un reflex primitiv care declanșează blocarea glotei și astfel la scufundarea în apă pentru o scurtă perioadă de timp apa nu ajunge în plămâni, bătăile inimii scăzând cantitatea de oxigen necesar temporar…
Curs înot
La fel ca toate celelalte discipline sportive, contribuie la o dezvoltare fizică armonioasă a copiilor si menținerea unei stări de sănătate optime pentru toți participanții. Mai mult decât atât, prin mediul specific în care se desfășoară, înotul prezintă o serie de caracteristici speciale, suplimentare…
Aqua Mama Training
Este una dintre cele mai benefice activități fizice în perioada prenatală.
În timpul sarcinii, exercițiul fizic este extrem de important pentru a vă ajuta să rămâneți în formă și să vă pregătiți pentru travaliu și naștere.
Aqua Gym
Este o forma de antrenament de grup desfășurată în mediul acvatic care folosește apa atât ca o rezistență externă cât și că facilitator al mișcării. Dacă musculatura solicitată activ face un efort ridicat față de aceleași exerciții efectuate în afara apei, musculatura posturală își ia un binemeritat repaos, deoarece apa preia o parte din greutatea corpului,
Aromele care îți vor cuceri simțurile!
Oferta specială: La fiecare două pizza comandate, a doua vine la jumătate de preț!
Gustul perfect e acum și mai accesibil – ideal pentru o seară cu prietenii sau familia la SPA!
Promoție valabila in perioada 6-17 noiembrie 2024.
Stilurile de înot diferă prin tehnica de mișcare a brațelor, picioarelor și coordonarea cu respirația. Iată o descriere pentru fiecare dintre aceste stiluri:
1. Fluture (Butterfly)
Tehnica: Brațele se mișcă simultan deasupra apei într-o mișcare amplă, în timp ce picioarele execută o mișcare de tip „delfin”, adică se bat în mod simultan în jos și în sus.
Respirația: Se face atunci când brațele ies din apă, ridicând capul pentru a inspira rapid înainte de a-l introduce din nou în apă.
Coordonare: Înotul fluture necesită o bună coordonare între mișcarea brațelor și picioarelor pentru a menține un ritm constant și a avansa eficient prin apă.
Dificultate: Este considerat cel mai solicitant stil din punct de vedere fizic datorită mișcărilor ample și efortului intens.
2. Spate (Backstroke)
Tehnica: Înotătorul stă pe spate, brațele se mișcă alternativ, rotindu-se peste apă pentru a oferi propulsie, în timp ce picioarele se bat alternativ în sus și în jos.
Respirația: Este mai ușoară decât la alte stiluri, deoarece fața rămâne deasupra apei. Respirația se face în mod natural, sincronizată cu mișcarea brațelor.
Coordonare: Necesită o bună coordonare între mișcarea brațelor și a picioarelor pentru a menține o poziție dreaptă și pentru a evita balansarea corpului.
Dificultate: Este un stil mai puțin solicitant decât fluturele, dar necesită orientare spațială bună pentru a evita coliziunea cu marginea piscinei.
3. Brass (Breaststroke)
Tehnica: Brațele se mișcă simultan, împingând apa înapoi și spre exterior, în timp ce picioarele se bat într-o mișcare asemănătoare cu o broască, împingând apa în afară și spre interior.
Respirația: Se realizează prin ridicarea capului deasupra apei în timpul mișcării brațelor. Este esențial să se coordoneze corect pentru a nu perturba ritmul înotului.
Coordonare: Înotul brass necesită o coordonare bună între mișcările brațelor, picioarelor și respirație pentru a menține un avans eficient.
Dificultate: Este mai lent în comparație cu celelalte stiluri, dar este mai ușor de învățat și necesită mai puțină forță.
4. Crawl (Freestyle)
Tehnica: Este cel mai rapid stil de înot. Brațele se mișcă alternativ, împingând apa înapoi, în timp ce picioarele se bat alternativ în sus și în jos.
Respirația: Este laterală, inspirând aer atunci când capul se întoarce spre o parte în timpul mișcării brațului. Respirația trebuie să fie scurtă și sincronizată cu mișcarea brațelor pentru a menține viteza.
Coordonare: Necesită o coordonare precisă între mișcările brațelor, picioarelor și respirație pentru a menține o poziție orizontală și pentru a maximiza viteza.
Dificultate: Deși este cel mai rapid stil, crawlul poate fi ușor de învățat pentru începători și permite un ritm susținut pe distanțe lungi.
Fiecare stil de înot are propriile sale tehnici și provocări, fiind potrivit pentru diferite niveluri de abilități și obiective de antrenament.
Este una dintre cele mai benefice activități fizice în perioada prenatală. În timpul sarcinii, exercițiul fizic este extrem de important...
Este acea parte a kinetoterapiei care se desfășoară în apă. Astfel, terapeutul stabilește planul de recuperare în acord cu afecțiunea...
Pauza ideală în călătoria dumneavoastră!
Încarcă-te de energie cu un fresh!
AQUAREL - pe gustul tău!
AQUAREL redă echilibrul.