Baby Swim

15 mai 2022 0 Comments

Înainte de naștere viitorii bebeluși sunt în contact exclusiv cu mediul intrauterin fiind înconjurați de lichid amniotic.

Până în jurul vârstei de 6 luni majoritatea bebelușilor păstrează “reflexul de scufundare” un reflex primitiv care declanșează blocarea glotei și astfel la scufundarea în apă pentru o scurtă perioadă de timp apa nu ajunge în plămâni, bătăile inimii scăzând cantitatea de oxigen necesar temporar.

Chiar daca imaturitatea bebelușului nu permite învățarea propriu zisa a înotului la această vârstă, in cadrul cursului de Babyswim se poate realiza acomodarea la mediul acvatic. Printr-o abordare blândă, în prezența părintelui, un bebeluș poate fi învățat să plutească pe spate, să se întoarcă, să se scufunde și să înainteze spre un stimul, iar când se termină oxigenul înmagazinat să se întoarcă iar pe spate.

Cursurile de Babyswim se desfășoară preferențial în intervalul orar 11.00-12,00 zilnic dar, dacă puiul dumneavoastră are alta rutina de somn, puteți opta pentru un alt interval, iar echipa Aquarel va face eforturi să identifice alți bebeluși cu program similar cu al copilului dumneavoastră.