AQUAREL BLUE MIC MIC

Bazine

Bazin de înot semiolimpic

Înotul este un exercițiu care aduce beneficii atât adulților cât și copiilor.

Înotul este o activitate care îți va aduce o multitudine de beneficii, de la cele fizice, până la cele mentale și sociale. Înotul îți oferă un excelent antrenament cardiovascular și, de asemenea, îți tonifică musculatura, te ajută să slăbești și îți fortifică plămânii.

  • în timpul înotului îți folosești majoritatea grupelor musculare și de asemenea îți soliciți la maxim inima și plămânii
  • crește forța și rezistența musculară, se îmbunătățește postura și crește flexibilitatea
  • este folositor în special pentru persoanele obeze, gravide și de asemenea pentru cei cu probleme articulare și ale spatelui
  • înotul este un sport excelent pentru persoane de toate vârstele și nivelele profesionale
  • nu exercită presiune asupra articulațiilor, precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutăților
  • te ajută să mai dai jos din kilograme, cu condiția să ții și o dietă corespunzătoare.

Jacuzzi

Principalele beneficii ale băii Jacuzzi sunt relaxarea organismului și eliminarea stresului, dar poate fi utilizat cu succes și în tratarea durerilor musculare și articulare, precum și ale sistemului osos.

Jacuzzi stimulează metabolismul. De asemenea este indicat și în cazul persoanelor care au probleme cu circulatia sângelui.

Căldura apei are și ea un efect terapeutic – stimulează producerea endorfinei (hormon ce generează starea de bine) și circulația sângelui. Masajul pe care apa îl face este delicat, dar cu un puternic efect de destindere a întregului organism.

Senzația de picioare grele, precum și tensiunea din ceafă și spate sunt îndepărtate mai rapid. Jacuzzi stimulează și somnul de bună calitate, având beneficii și asupra frumuseții: se elimină toxinele din piele și se oxigenează mai bine țesuturile.

Bazin de copii

Înotul este un sport distractiv recomandat copiilor – combinat cu joaca în care se pot mișca în voie și își consolidează starea de sănătate.

Fizice: Înotul stimulează circulația sanguină și ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor prin faptul că în timpul înotului sunt puse în mișcare toate grupele musculare simultan. Înotul ajută la scăderea în greutate prin creșterea metabolismului (înlocuirea grăsimii cu masă musculară). Înotul nu forțează articulațiile. Este o activitate cu risc scăzut de accidentare. Poate ajuta diverse afecțiuni ale sistemului locomotor (hidrokinetoterapie). Are o influență pozitivă asupra aparatului respirator (inclusiv în cazurile de astm).

Mentale: Înotul ajută la puterea de concentrare, trebuie să fii 100% prezent în exercițiu. Înotul (ca și alte forme de exercițiu fizic) stimulează endorfinele și reduce riscul depresiei. Disciplina învățată în cursurile de înot ajută la sedimentarea unui stil de viață echilibrat pe viitor.

Sociale: Copiii sunt stimulați să socializeze în timpul cursurilor de înot și să învețe unii de la alții, să comunice și să se respecte reciproc.

ZIUA MONDIALĂ A FIZIOTERAPIEI

ZIUA MONDIALĂ A FIZIOTERAPIEI

8 SEPTEMBRIE  În colaborare cu Colegiul Fizioterapeuților SJ-CJ-BN sărbătorim Ziua Mondială a Fizioterapiei! Centrul Aquarel de Recuperare vă pune la...

by Aquarel8 septembrie 2022
Mai mult
MIRESE LA AQUAREL

MIRESE LA AQUAREL

Așa cum a prins viață povestea Aquarel, așa prind viață și încep căsnicii minunate, aici la noi, la Hotel Aquarel....

by Aquarel3 septembrie 2022
Mai mult
FAMILY WEEKEND

FAMILY WEEKEND

O nouă promoție marca Aquarel! Începând cu acest weekend și până la sfârșitul vacantei, Aquarel își propune să contribuie și...

by Aquarel21 iulie 2022
Mai mult
Un corp perfect! Utopie sau perseverență?

Un corp perfect! Utopie sau perseverență?

Visul tuturor, indiferent de gen este să posede un corp perfect. Multe aspecte din viața de zi cu zi sunt...

by Aquarel4 iulie 2022
Mai mult
Viva L`Italia

Viva L`Italia

Viva L`Italia ”La semplicita' e' l'ultima sofisticazione„ Leonardo da Vinci Cu toții vrem să evadăm din cotidian, să facem și...

by Aquarel20 iunie 2022
Mai mult
De ce ar trebui să te îngrijoreze poziția copilului tău? Pentru că…

De ce ar trebui să te îngrijoreze poziția copilului tău? Pentru că…

Orice părinte are propriile anxietăți legate de modul în care își crește copilul. Cu toții ne dorim ce este mai...

by Aquarel8 iunie 2022
Mai mult